100 VRIJVRAGEN

Nederlands | Paperback | 9789464182873 | Druk 1 | oktober 2020  | 209 pagina’s
Auteur: Marjolein Abma LotteLust | Uitgeverij: Brave New Books | Genre: Seksualiteit

Tekst achterkant

Thank God it’s Friday! Al twee jaar beantwoordt LotteLusts huisseksuologie Marjolein Abma brandende vragen over seks, seksualiteit liefde, lust en alles ertussen op de vrijdag. Van ‘waarom wil ik vaker seks dan mijn partner?’ tot ‘is het normaal om over mijn seksuele geaardheid te twijfelen?’

‘Seksuele voorlichting in Nederland heeft decennialang vooral bestaan uit “rampbestrijding”: het waarschuwen voor de gevaren van seks, zoals ongewenste zwangerschap, soa’s en grensoverschrijding. Gelukkig is er de laatste jaren meer aandacht voor het enige wat echt belangrijk is voor seksuele gezondheid; het bevorderen van seksueel plezier. Marjolein en LotteLust leveren hier met hun openhartige antwoorden op vragen over seks een belangrijke bijdrage aan, die Ellen Laan en ik van harte ondersteunen met onze motto’s:

“Doe het met plezier of doe het niet!” En “Seks is een kwestie van context, stimulus en communicatie”.

Dr. Rik van Lunsen, arts-seksuoloog NVVS en medeauteur van o.a. Seks! Een leven lang leren.

Marjolein Abma is psycholoog en seksuoloog. Zij volgde haar master in de Seksuologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Al ruim twee jaar ondersteunt ze het platform LotteLust op verschillende vlakken. Marjolein was onder andere medeauteur van de boeken Kom je ook! En De anticonceptiebijbel.


Review door Josée

Dit is een veelzijdig boek! Het is informatief, begrijpelijk en luchtig geschreven en bespreekt vragen over seksualiteit die bijna niemand hardop durft te stellen. Je kan het boek in één keer uitlezen zoals ik heb gedaan. Dit zorgt gelijk voor een hoop kennis over seksualiteit, die leuk kan zijn tijdens een borrelavond. Je kan ook met je partner eens in de zoveel tijd een vraag lezen met het bijbehorende antwoord, wat kan leiden tot hele intieme gesprekken. Het boek is ook leuk voor ouders met pubers, die soms onmogelijke vragen stellen, waar je het antwoord wederom in dit boek vind. Daarbij kan het ook een leuk cadeau zijn voor mensen die gaan trouwen of hun relatie op welke manier dan ook vieren.

Het boek is vooral gericht op mensen in een heterorelatie, maar daardoor erg compleet! Vragen als “Hoe worden lesbische vrouwen ontmaagd?” ontbreken dan ook niet en worden respectvol en duidelijk beantwoord.

Ik ben erg enthousiast over dit boek! De kracht van dit boek zit dat wetenschappelijke zaken op een duidelijke, begrijpelijke en intieme manier uitgelegd worden, zonder dat het stoffig en saai wordt. Dit boek kan de eventuele sleur uit jouw relatie halen!

Print Friendly, PDF & Email