2 kijktips over Seksueel geweld bij kinderen

Seksueel misbruik met afhankelijkheidsrelatie heeft een grote impact op mensen, vaak de rest van hun leven. Ook wordt seksueel misbruik met afhankelijkheidsrelatie niet eens herkend. Een leerling en een leraar die een relatie hebben wordt vaak juist geromantiseerd in series en films. Helaas is de werkelijkheid niet zo rooskleurig en komt er ook nog victimblaming om de hoek kijken. Dit maakt de serie “Keep this between us” pijnlijk duidelijk.

Keep This Between Us (2022) Disney+

‘Keep This Between Us’ is een vierdelige docuserie die het leven volgt van een vrouw die haar vroegere relatie met een leraar tegen het licht houdt. De serie onthult de omvangrijke plaag van pedofilie op middelbare scholen in de VS.

Vaak denken we bij seksueel geweld aan meisjes en vrouwen. Helaas overkomt het ook jongens en mannen. In de film “Big Boys don’t cry” wordt duidelijk, hoe moeilijk het thema is om te bespreken. Wat voor schade seksueel misbruik door mensen die voor je horen te zorgen oplevert.

Big Boys Don’t Cry (Film, 2020) Netflix

Een jongeman die opgroeide in een tehuis waar kinderen werden misbruikt, beleeft zijn turbulente verleden opnieuw als de politie de dood van zijn jeugdvriend onderzoekt.
Print Friendly, PDF & Email