3 heftige series op Netflix (2022)

De onderstaande 3 heftige series op Netflix (2022) laten zien dat seksualiteit ook een schaduwzijde heeft. De series zijn zeker de moeite waard om te kijken, hoe pijnlijk ze soms ook zijn.

Unbelievable

Website:
Eerste uitzending:
Aantal seizoenen:
Thema:
Leeftijd:
https://www.netflix.com/title/80153467
2019
1 (8 afleveringen)
Verkrachting
16+

Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over verkrachting.
Twee vrouwelijke detectives onderzoeken een reeks identieke aanvallen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
~ Netflix

Deze meeslepende serie houdt je gedurende elke aflevering van 50 minuten in spanning. Het onrecht, de voordelen gaan door merg en been. Er lopen twee verhalen naast elkaar, waarvan je hoopt dat ze elkaar op het eind gaan kruizen. Deze film is helaas gebaseerd op een waar verhaal. Het laat zien tegen welke obstakels slachtoffers aanlopen, hoe mensen reageren op trauma, hoe het mogelijk is dat iemand niet geloofd wordt en uiteindelijk – uit zelfbehoud – gaat twijfelen en fantaseren over een alternatieve versie van de gebeurtenis. 

Anatomy of a Scandal

Website:
Eerste uitzending:
Aantal seizoenen:
Thema:
Leeftijd:
https://www.netflix.com/title/81152788
2022
1 (6 afleveringen per seizoen)
Verkrachting
16+

Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.
~ Netflix

James heeft een 5 maanden durende affaire met zijn assistent Olivia. Een week na het beëindigen van deze relatie hebben ze seks in de lift van het parlementsgebouw aldus James. Olivia klaagt hem aan voor verkrachting. De 45 minuten durende afleveringen geven vooral beeld van de rechtspraak. Anatomy of a Scandal is gebaseerd op het populaire boek van Sarah Vaughan.

13 reasons why

Website:
Eerste uitzending:
Aantal seizoenen:
Thema:
Leeftijd:
https://www.netflix.com/title/80117470
2017
4 (13 afleveringen en laaste seizoen 10 afleveringen)
Zelfmoord
16+

Middelbare scholier Clay Jensen komt na de tragische zelfmoord van een vriend midden in een reeks hartverscheurende mysteries terecht. Kijk zoveel je wilt. Katherine Langford ontving een Golden Globe-nominatie voor haar rol in deze serie, naar de bestseller van Jay Asher.
~ Netflix

13 Reasons Why is een Amerikaanse tienerdramaserie van Netflix, gebaseerd op de gelijknamige young adult-roman van Jay Asher. In elke 50 minuten durende aflevering wordt er een tape onthult. Deze serie is een “Must-see” voor elke puber Deze serie geeft een realistische kijk op het leven van de hedendaagse tieners. Verkrachting, drugs, alcohol, slutshaming; alles komt voorbij en wordt bespreekbaar gemaakt. Ondanks de zware onderwerpen, zijn er ook veel momenten dat er een glimlach op je gezicht verschijnt, is het niet van herkenning, dan is het omdat er ook genoeg humoristische scenes in de serie zitten.

Print Friendly, PDF & Email