5 films gebaseerd op een waargebeurd verhaal (2021)

5 Films gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze verhalen hebben te maken met ongelijkheid en stigma van mensen met een open mind.

Pride

Regie:
Uitgave:
Speelduur:
Taal:
Genre:
Thema:
Matthew Warchus.
23 mei 2014
119 minuten
Engels
Drama
Lgbtqia+
Een groep holebi’s zamelde geld in voor de getroffen gezinnen tijdens de Britse mijnstaking in 1984, wat zou uitmonden in de Lesbians and Gays Support the Miners-campagne. De National Union of Mineworkers was niet geneigd om openlijk samen te werken met deze groep mensen wegens de publieke opinie ten opzichte van homo’s en lesbiennes in Groot-Brittannië in de jaren 1980. De activisten besloten hun donaties rechtstreeks te schenken aan een mijnwerkersdorp in Dulais Valley in Wales. Dit resulteerde in een unieke samenwerking tussen twee totaal verschillende gemeenschappen.

Een dramatisch verhaal met veel humor vertelt.

Stonewall

Regie:
Uitgave:
Speelduur:
Taal:
Genre:
Thema:
Roland Emmerich
18 september 2015
129 minuten
Engels
Drama
Lgbtqia+
De film gebaseerd op de Stonewall-rellen van 1969, die een gewelddadige botsing met de politie en de homobeweging in New York veroorzaakte.

Er was veel kritiek op het feit dat de hoofdrol gespeeld werd door een blank personage. Critici spraken van whitewashing en hekelden dat niet goed uit de verf kwam welke rol Afro-Amerikanen en travestieten bij de rellen hadden gespeeld.

Ondanks de kritieken geeft de film wel een goed beeld van de jaren zestig en de problemen waar de Lgbtqia+ gemeenschap mee te maken had. Een situatie die je je nu niet meer kan voorstellen.

SM-rechter

https://youtu.be/UTty0EyvSIA
Regie:
Uitgave:
Speelduur:
Taal:
Genre:
Thema:
Erik Lamens
11 maart 2009
90 minuten
Nederlands
Thriller
BDSM
SM-rechter is een Vlaamse film. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Mechelse strafrechter Koen Aurousseau en zijn vrouw Magda Wolters van der Wey.

Wanneer Koens huwelijk met Magda uiteen dreigt te vallen, beslist hij om zijn eigen fatsoensgrenzen tot het uiterste te testen. Samen ontdekken ze haar verborgen verlangens. Nooit had Koen gedacht dat SM tot een gelukkig huwelijk zou kunnen leiden. Maar wanneer gaandeweg Magda verder gaat, en extremere vormen van genotsbeleving opzoekt, raakt het koppel verstrikt in een web van pooiers, klikkende rijkswachters en afgunstige collega’s.

Een goede film die laat zien hoe buitenstaanders denken over BDSM en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

Professor Marston and the Wonder Women

Regie:
Uitgave:
Speelduur:
Taal:
Genre:
Thema:
Angela Robinson
9 september 2017
108 minuten
Engels
Drama
BDSM en Poly-relation
Deze film is gebaseerd op het buitengewone waargebeurde verhaal over de schepper van één van de meest iconische superheldinnen die ooit is bedacht, en het verleidende geheime leven dat hij voor zijn fans verborgen hield. Harvard psycholoog dr. William Moulton Marston werd alom bekritiseerd voor het scheppen van zijn feministische superheldin, maar het was zijn privéleven, zijn polyamoreuze relatie met zijn vrouw Elizabeth  en hun minnares Olive , dat uitdagender was dan elk avontuur dat hij ooit schreef.

Een romantische film, die laat zien, dat een onconventionele relatie in stand houden, dwingt tot liegen van de naar de buitenwereld.

On the basis of sex

Regie:
Uitgave:
Speelduur:
Taal:
Genre:
Thema:
Mimi Leder
25 december 2018
120 minuten
Engels
Drama
Seksisme
Ruth Bader Ginsburg staat in 1971 aan het begin van haar juridische carrière en worstelt met discriminatie op basis van haar geslacht. Samen met haar man stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen.

Aan deze vrouw danken we een flinke stap vooruit in de gelijkwaardigheid in de rechtspraak voor alle mensen.

Print Friendly, PDF & Email