Alcohol en seks

De effecten van alcohol op verlangen en seksualiteit variëren van persoon tot persoon. Het alcoholpromillage in het bloed wordt beïnvloed door factoren zoals de hoeveelheid geconsumeerde drank, het tempo van drinken, de maagvulling en het lichaamsgewicht. Vrouwen raken doorgaans sneller onder invloed van alcohol dan mannen. Dit komt doordat vrouwen over het algemeen lichter zijn en ook gemiddeld minder lichaamsvocht hebben. Hierdoor kan bij vrouwen met dezelfde hoeveelheid alcohol een hoger alcoholpromillage in het bloed worden bereikt dan bij mannen. Het is belangrijk voor individuen om bewust te zijn van deze variabelen en hun eigen reactie op alcohol, vooral in situaties waarin seksuele activiteit een rol speelt.

Vrouwen en een glaasje op

Het is mogelijk dat alcohol bij vrouwen het seksuele verlangen verhoogt na enkele glazen. Dit komt doordat remmingen verminderen en alcohol de testosteronspiegel kan verhogen, wat een intenser orgasme tot gevolg kan hebben.

Belangrijk is om te realiseren dat alcohol de remmingen vermindert, waardoor iemand soms verder kan gaan dan ze eigenlijk wil. Als je normaal gesproken denkt aan het gebruik van een condoom, kan dit gemakkelijk worden vergeten na het drinken van alcohol, met mogelijke negatieve gevolgen van onbeschermde seks in gedachten. Daarnaast wordt de vagina minder goed nat.

Mannen en een glaasje op

Bij mannen kan het consumeren van alcohol na enkele glazen leiden tot een toename in seksueel verlangen, doordat remmingen verminderen. Echter, het is belangrijk om te weten dat alcohol de hormonale balans, met name de testosteronspiegel, kan verlagen. Dit kan resulteren in moeilijkheden om een erectie te krijgen, zelfs na slechts enkele glazen. Bovendien kan het langer duren voordat een man een orgasme bereikt. Bij aanzienlijke alcoholinname wordt het behouden van een erectie en het bereiken van een orgasme nog moeilijker.

Vrouwen die regelmatig drinken

Bij vrouwen kan langdurig alcoholgebruik het seksuele verlangen verminderen en leiden tot een afname in de intensiteit van het orgasme, soms zelfs tot volledige blokkades. Bovendien kunnen sommige vrouwen die langdurig alcohol gebruiken, menstruatiestoornissen ervaren als een van de nadelige effecten op hun lichamelijke gezondheid.

Mannen die regelmatig drinken

Bij mannen kan langdurig alcoholgebruik het seksuele verlangen verminderen en leiden tot aanzienlijke problemen met het verkrijgen van een erectie en het bereiken van een orgasme. Dit kan uiteindelijk tot impotentie leiden.

Bron: Jellinek.nl, Alcoholinfo.nl
Print Friendly, PDF & Email