Bambiseks, vanille seks of kinky seks?

Regelmatig lees, hoor of zie je termen, waarvan je denkt wat bedoelen ze? Wat is Bambiseks, vanille seks en kinky seks en wat bedoelen we er  mee?

Bambiseks

Bambiseks is eigenlijk geen echte seks, maar minstens zo belangrijk. De fase dat een kind ontdekt dat jongens en meisjes niet hetzelfde zijn, is voor velen het begin van de de Bambiseks. Elkaar ontdekken, strelen, aaien elkaar aanraken zonder dat er een penetratie of orgasme bij komt kijken. Als je ouder bent doe je dat ook nog, maar dan noem je het vaak het voorspel of knuffelen met iemand waarvan je houdt. Het is zacht en teder, net als het lieve hertje Bambi uit de Walt Disney film.

Vanille seks

Vanille seks is seks zonder extra’s of ook wel basisseks genoemd. Je wordt genoeg geprikkeld door je partner en hebt geen extra stimulans nodig. Knuffelen, strelen en zoenen zorgen voor genoeg opwinding. De meeste mensen zijn houden het bij de vertrouwde missionarishouding. Beide partners hebben aan elkaar genoeg. Ze hebben geen behoefte aan extra stimulans, zoals bijvoorbeeld het kijken naar een pornofilm of seksspeeltjes.

Vanille is de meest standaard smaak qua ijs en daar is de term vanille dan ook van afgeleid.

Kinky seks

Kinky seks is het tegenovergestelde van Vanilleseks. Elke erotische en/of seksuele handeling die niet onder vanille valt is al kinky.

Velen hebben dus al kinky seks zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Een keertje je partner blinddoeken, een ongebruikelijk standje, een speeltje gebruiken zijn in therorie al kinky.

Voor de meeste mensen is kinky seks iets wat buiten hun comfortzone valt of iets wat niet vanzelfsprekend binnen de moraliteit van de meeste mensen past. Zo worden mensen die aan BDSM doen of naar parenclubs kinksters genoemd.

BDSM

BDSM is een afkorting voor activiteiten inclusief (maar niet beperkt tot) Bondage & Discipline (BD), Dominantie & Submissie (D/s), Sadisme & Masochisme (SM). Een term voor seksuele voorkeuren en rollenspellen die gebruikmaken van opgelegde fysieke beperkingen, intense zenuwprikkels of het spelen van een machtsspel. BDSM omvat een breed spectrum aan activiteiten, interpersoonlijke relatievormen en subculturen.

Fetisj

Seksuele opwinding opgewekt door een specifiek voorwerp, lichaamsdeel of activiteit die gewoonlijk niet geassocieerd worden met seksuele opwinding. De bekendste is misschien wel de voeten fetisj.

Bronnen: https://nl.wikipedia.org en  http://bdsmenkink.nl/
Print Friendly, PDF & Email