Biseksuelen kunnen niet kiezen!

Als ik tegen mensen vertel dat ik biseksueel ben, roept dat altijd veel reacties op. Veel mensen hebben vooroordelen over biseksualiteit, maar eerlijkheid gebied ook te zeggen dat biseksualiteit zich in verschillende vormen manifesteert.

“Biseksuelen zijn mensen die in zichzelf het potentieel erkennen om aangetrokken te worden – romantisch en/of seksueel – tot meer dan een gender en/of geslacht, niet per se op hetzelfde moment, niet per se op dezelfde manier en niet perse in dezelfde mate” ~ Landelijk Netwerk Biseksualiteit

Biseksuelen eten van twee walletjes

Dat kan, maar hoeft niet. Niet alle biseksuelen willen gelijktijdig een man en een vrouw. Om het in de sfeer te houden van eten te houden, leg ik het uit aan de hand van vanille en chocolade vla.

  • Sommige mensen houden van vanille vla of chocolade vla (Hetero- en homoseksueel)
  • Sommige mensen houden niet van vanille vla en chocolade vla (Aseksueel)
  • Sommige mensen houden van vanille vla en chocolade vla (Biseksueel) Van deze mensen willen sommige de ene keer alleen vanille vla en een volgende keer alleen chocolade vla en de andere willen bijvoorbeeld dubbelvla vanille en chocolade.
De biseksuele paraplu – Bron: Shiri Eisner, 2013

Biseksuelen zijn homo’s of lesbiennes die niet durven te kiezen

Ik persoonlijk denk dat je geaardheid geen keuze is, je bent nu eenmaal zo. Zelfs als het een keuze zou zijn, vraag ik me af waarom alleen mannen of vrouwen? Mannen en vrouwen of geen van beide zouden dan toch ook een keuze optie moeten zijn.

Biseksueel zijn is een fase

Veel mensen die homo of lesbisch zijn, denken dat biseksualiteit een soort van tussenfase is om uit de kast te komen als homoseksueel. Als of het een soort transitiefase is tussen heteroseksueel en homoseksueel. Uit de kast komen als biseksueel is vaak veel lastiger, omdat het voor mensen minder bekend is en er nog veel vooroordelen over bestaan.

Biseksuelen kunnen niet trouw zijn

Omdat biseksuelen op mannen en vrouwen vallen zou het risico groter zijn dat ze vreemd gaan, dan bij heteroseksuelen en homoseksuelen. Vreemd gaan zegt meer over de persoon dan over de geaardheid. Biseksuelen zijn net zo trouw als andere mensen.

Biseksuelen houden van trio’s

Vooral heteromannen reageren enthousiast als ze horen dat een vrouw biseksueel is. Een van hun eerste associaties is een trio. Alsof elke biseksueel het liefst in bed ligt met een man en een vrouw. Dit is een fabeltje! Natuurlijk zijn er biseksuelen die net als heteroseksuelen en homoseksuelen van een trio houden, maar zeker niet allemaal.

Biseksuelen zijn pervers in hun seksualiteit.

“Wat ik in de slaapkamer doe, is tussen mij en de mensen die zich daar bevinden. Daar heeft niemand iets mee te maken!” Wat voor de één (s)experimenteren is of grenzen verleggen, is voor een ander misschien pervers. Ook dit heeft niets te maken met geaardheid, maar met jouw eigen perceptie.

Biseksuelen willen enkel hun kansen op de datingmarkt vergroten.

Zijn je kansen groter op de datingmarkt als je biseksueel bent? Ja en nee! Ja, je scope is groter doordat je de keus hebt uit mannen en vrouwen. Nee, veel mensen serveren biseksuelen al af door alle vooroordelen voordat ze überhaupt de moeite genomen hebben kennis te maken. Dus eigenlijk denk ik dat de kans even groot is als bij heteroseksuelen. Maar laten we eerlijk zijn, verliefd wordt je niet op iedereen, het is de magie tussen mensen die ervoor zorgt dat er een liefdesrelatie ontstaat. Dit heeft niets met aantallen te maken, maar met de juiste persoon, op het juiste moment, onder de juiste omstandigheden, op de juiste plaats tegenkomen.

Je kunt pas weten of je bi bent, als je het geprobeerd hebt in de praktijk.

Wanneer wist jij dat je hetero of homoseksueel was? Was dat ook pas nadat je het in de praktijk gebracht had of wist je dat net als bijna iedereen eigenlijk altijd al.

Biseksueel zijn is een hype/trend

Als biseksueel zijn een trend zou zijn, zou het op een duur doodbloeden. Biseksualiteit is er altijd geweest en is tegenwoordig meer zichtbaar, omdat mensen elkaar makkelijker vinden via internet. Door het als een trend te zien, nemen mensen biseksualiteit niet serieus en wordt het blijkbaar gezien als een fase.

Mensen zeggen dat ze biseksueel zijn om aandacht te trekken

Waarom zou je dat zeggen om aandacht te trekken? Het is al ingewikkeld genoeg met alle vooroordelen.

Print Friendly, PDF & Email