De sekszusjes

Krista en Marcelle Arriëns.

Deze twee knutselende vrouwen praten zo kwetsbaar en eerlijk mogelijk over seks, omdat er zoveel schaamte en taboe is. Zij willen bespreekbaar maken, wat zij gemist hebben tijdens de seksuele voorlichting op school.

Youtube

Zij zijn ongeveer 5 jaar geleden begonnen op YouTube (https://www.youtube.com/@DeSekszusjes) Al snel werden ze ontdekt en gingen ze (online) televisie maken. De Sekszusjes hebben twee seizoenen gemaakt, die nu ook online op YouTube staan.

Hun vijfdelige webserie Sekszusjes TV, gemaakt met regisseur Marcel van der Velde, is seksuele voorlichting zoals je wil dat het is: eerlijk, nuchter en grappig. Met het schaamrood op de kaken bespreken de zussen de intiemste onderwerpen, bijvoorbeeld wat je moet zeggen als pijn hebt tijden de seks of wat voor standjes ze afwerken tijdens een vrijpartij.

de Volkskrant – Dorien van Linge (2019)

Overtijd en de Sekszusjes

In 2020 maakte zij de interview film “Overtijd en de Sekszusjes”. In deze interview film laten de vrouwen zich van een serieuze kant zien.

Ongewenst zwanger, en dan? In de korte documentaire Overtijd vertellen drie vrouwen over het complexe besluit om hun zwangerschap te beëindigen. Ze praten over de twijfels, de schaamte, het schuldgevoel en hoe deze ervaring nog altijd een rol speelt in hun leven. De film verweeft de interviews met krachtige beelden die de verschillende fasen van hun worsteling symboliseren. Overtijd is een film van Tessa Louise Pope.

Trailer “Overtijd en de Sekszusjes” (2020)


De Zomer van De Sekszusjes – VPRO (2020)

Na twee succesvolle seizoenen Sekszusjes TV gaan Krista en Marcelle Arriëns met hun camper door Nederland toeren. In vier afleveringen onderzoeken de zusjes hoe jongeren uit alle windstreken van Nederland deze zomer seks en seksualiteit beleven. Hoe is hun eerste zoen, ontmaagding of vakantieliefde? Terugkijken kan via de NPO3

Naakt voor de klas met de Sekszusjes – VPRO

Wat verwachten jongeren van hun eerste keer? Waarom gaan er naaktfoto’s rond en zien ze het verschil tussen èchte seks en de extreme porno die zo makkelijk te vinden is? De Sekszusjes Krista en Marcelle Arriëns nemen in de zesdelige televisieserie Naakt voor de klas de seksuele voorlichting anno 2022 onder de loep. Want die schiet nogal tekort. Maar wat moet er anders en welke rol spelen ouders, leerlingen en docenten hierin? Terugkijken kan via de NPO3

Het Theater in met “Ongelikt”

Eind 2022 reizen de Sekszusjes met de theatervoorstelling “Ongelikt” door Nederland. De eerste cyclus eindigde in februari 2023, maar in november 2023 gaan ze nogmaals met deze voorstelling door het land.

Het is een intieme theatervoorstelling, waar de zusjes op goudeerlijke wijze delen wat hun onzekerheden en ervaringen op het gebied van seks zijn. De voorstelling is interactief en gaat niet alleen over hun eigen ervaringen, ook het publiek wordt gevraagd ervaringen te delen.

Een voorstelling voor nieuwsgierige tieners en volwassene, die het gesprek over seksualiteit thuis ook opent.

Bron: VPRO
Print Friendly, PDF & Email