search expand
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale dag tegen internetcensuur

12 maart 2022

Sinds 2008 wordt jaarlijks op 12 maart een dag tegen internetcensuur georganiseerd. Wereldwijd wordt die dag de aandacht gevestigd op internetcensuur. Want hoewel het voor ons soms een ver-van-mijn-bedshow lijkt, zijn het heus niet enkel landen als China en Rusland die gebukt gaan onder een zware internetcensuur.

WAT IS INTERNETCENSUUR?

De bekendste vorm van internetcensuur is ongetwijfeld het ontoegankelijk maken van bepaalde informatie op het wereldwijde web. De reden waarom die informatie afgeschermd wordt, kan verschillende redenen hebben. Een vaak voorkomende reden is omdat de overheid zich niet kan vinden in de visie die in de info geschept wordt. Vaak is er ook een politieke link.

Maar internetcensuur werkt ook in de omgekeerde richting: bedrijven zoals Google en Facebook bepalen – op basis van informatie die ze over je verzamelen – welke inhoud en welke reclameadvertenties je te zien krijgt. Zo zou je altijd énkel relevante informatie te zien krijgen.

Zelf kan je ook je steentje bijdragen in de internetcensuur. Op Facebook is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto of statusupdate te rapporteren omdat je de inhoud ervan niet geschikt of ongepast vindt.

Bron: Trustteam.be
Print Friendly, PDF & Email

Gegevens

Datum:
12 maart 2022
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Wereld
Nederland