Glijmiddel verkeerd

Seks met glijmiddel gaat soepeler, maar wat nu als je geen glijmiddel bij de hand hebt. Dan ga je op zoek naar een alternatief. Maar sommige  alternatieven kan je beter laten staan.

1.     Speeksel

Je hebt het altijd bij je, het is nat en lichaamseigen, maar speeksel werkt eigenlijk helemaal niet goed als glijmiddel. Het droogt namelijk razendsnel op. Verder huizen in het speeksel zelf bacteriën en schimmels die niet goed zijn voor de flora in de vagina.

2.     Boter en olie

Olie en latexcondooms zijn geen goede combinatie, omdat de olie zorgt dat het condoom poreus wordt. Hierdoor heeft het condoom geen beschermende werking meer tegen zwangerschap en SOA’s.

Massageolie, babyolie, olijfolie, kokosolie en elke andere olie kunnen ervoor zorgen dat er vaginale infecties, schimmelinfecties en bacteriële vaginose ontstaan.

3.     Vaseline

Het lijkt op glijmiddel en de kans is groot dat je het associeert met anale seks, maar ook dit glibberige goedje kan zorgen voor infecties.

4.     Glycerine

Gebruik geen glycerine of glijmiddel met glycerine. De glycerine beïnvloedt de zuurgraad van de vagina en dat kan infecties veroorzaken net als boter en olie.

5.     Water

De enige overeenkomst tussen water en glijmiddel is dat het vloeibaar is. Water droogt de vagina uit en dat wil je niet tijdens een vrijpartij.

6.     Vloeibare zeep, bodylotion, handcreme en zonnebrand.

In deze producten zitten parfum, alcohol en andere chemische ingrediënten, die niet geschikt zijn voor de gevoelige geslachtsdelen. Het herstel kan zomaar drie weken duren en dan is seks niet mogelijk.

Als je geen nare gevolgen wilt overhouden aan een fijne vrijpartij, gebruik dan een ‘officieel’ glijmiddel. Leg niet alleen een tube in de slaapkamer, maar ook één beneden of in je tas. Dan grijp je de volgende keer niet mis!

Glijmiddel is tegenwoordig verkrijgbaar in de supermarkt, drogist, seksshops en online zelfs bij bol.com

Bron: Manners.be en Andc.tv
Print Friendly, PDF & Email