Het nieuwe normaal?

Thuis voor de kinderen?

Laatst zat een kennisje van mij gezellig bij mij op de bank. Ze is begin twintig en zit in geuren en kleuren te vertellen over haar opleiding. Ik vraag wat ze wil gaan doen als ze klaar is. “Ik wil gaan werken en als er dan kinderen komen . . . “ze stopt haar verhaal.” Ik kijk haar verbaasd aan. “Ja, het klinkt misschien een beetje gek, maar het liefst wil ik dan huisvrouw zijn en er zijn voor mijn kinderen.”

Vrouwen vechten al zolang voor gelijke rechten, dat we soms vergeten dat er vrouwen zijn, die er graag willen zijn voor de kinderen.

Terug de kast in?

Waar Nederland jaren geprezen werd om zijn tolerante houding ten aanzien van homo’s, lijken we op zijn retour. Ik lees regelmatig in de krant dat er homostellen in elkaar geslagen zijn, omdat ze in het openbaar hun geaardheid uiten. Ik hoor zo hier en daar dat sommige homo’s in het openbaar weer terug de kast induiken uit angst voor zinloos geweld. Is terug in de tijd het nieuwe normaal?

Heb je al een vriend?

Waar vroeger betogingen gehouden werden door Bommoeders*, omdat ze alleen hun kind(eren) willen opvoeden. Is die verworvenheid alweer vergane glorie. Als alleenstaande moeder krijg ik toch regelmatig de vraag of ik al een relatie heb. Alsof ik zonder partner niet compleet ben. Dat ik daar niet alleen in sta bewijst de titel van het boek “Heb je nou al een vriend?” van DAMN, HONEY.

Is het oude moraal, het nieuwe abnormaal?

Keuzevrijheid in het nieuwe normaal

Ik merk dat als er ergens voor gestreden wordt, om het te normaliseren, dat we weleens vergeten dat het om keuzevrijheid gaat. Het feit dat vrouwen stemrecht hebben verworven, betekent niet dat ze de plicht hebben om te stemmen. Vrouwen hebben net als mannen de keuze om te stemmen.

Veroordelen

Laten we elkaar niet veroordelen, omdat iemand een andere keuze maakt.  Ieder heeft zijn eigen leven. Als je denkt met geweld iets uit iemand te slaan, denk ik dat je naast het tonen van jouw machteloosheid, de plank letterlijk misslaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen nog strijdbaarder worden!

*) Bommoeder staat voor bewust ongehuwde moeder
Print Friendly, PDF & Email