Kan je nu zwanger worden van voorvocht?

Het antwoord is dat het kan!

In het voorvocht zelf zitten geen spermacellen. Voorvocht wordt namelijk geproduceerd door de Cowperse klieren (vocht) en de klieren van Littré (slijm). Deze zitten aangesloten op de urinebuis. Spermacellen worden geproduceerd door de teelballen. Deze worden door de prostaat hermetisch afgesloten van de urinebuis. Dus in het voorvocht zelf zitten geen spermacellen.

Voorvocht werkt als glijmiddel om de seks soepeler te laten verlopen. Maar het neutraliseert ook de urinebuis. Zo wordt voorkomen dat spermacellen bezwijken onder invloed van de eventueel achtergebleven urine.

Er kunnen spermacellen in de penis zitten, omdat iemand vlak ervoor al is klaargekomen. Als je dan aan een tweede ronde begint, kunnen deze achtergebleven spermacellen meeliften met het voorvocht de vagina in.

De oplossing om dit te voorkomen is heel simpel. Ga na de seks plassen. Hierdoor worden alle spermacellen die zijn achtergebleven in de urinebuis opgeruimd.

De kans dat je zwanger wordt van voorvocht is dus heel klein!

Voor het zingen de kerk uit

Uit onderzoek blijkt dat 15 tot 40 procent van de stellen binnen een jaar zwanger is, als ze de Coitus interruptus gebruiken als anticonceptie.

Deze methode is beter bekend onder de naam ‘Voor het zingen de kerk uit’. Kortom het terugtrekken van de penis uit de vagina vlak voor de zaadlozing.

Om deze methode te gebruiken moet men uitstekende controle hebben over het orgasme en op tijd terugtrekken. Als het sperma te dicht bij de vagina geloosd wordt, zouden de spermacellen alsnog hun weg naar de baarmoeder kunnen vinden. Het klinkt eenvoudig, maar onder invloed van hormonen die het verstand even op nul zetten is het al een uitdaging om niet in de vagina klaar te komen. Laat staan als er alcohol of drugs in spel is.

Print Friendly, PDF & Email