Koning & Koning

Nederlands | Hardcover | 9789025743895 | Druk: 1 | april 2008 |  32 pagina’s
Auteur: Linda de Haan | Illustraties: Stern Nijland
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep Bv
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Tekst achterkant

Er was eens een kroonprins die geen zin had om te trouwen. Maar dat kan natuurlijk niet. Als een kroonprins ooit koning wil worden, dan moet hij getrouwd zijn. Dus ging de oude koningin, die eindelijk wel eens met pensioen wilde, op zoek naar een geschikte partner voor haar zoon.

Review door Josée

In het boek “Koning & Koning” volgen we het verhaal van een koningin die met pensioen wil gaan, maar haar zoon heeft nog geen geschikte partner om mee te trouwen. Vastbesloten om hem te helpen, nodigt ze prinsessen van over de hele wereld uit. Ondanks de vele prinsessen die verschijnen, lijkt er geen geschikte match te zijn – totdat prinses Madelief samen met haar broer ten tonele verschijnt. Het is liefde op het eerste gezicht, en ze leven nog lang en gelukkig.

Hoewel dit sprookje aanvankelijk de gebruikelijke sprookjesstructuur volgt, heeft het een onverwacht einde dat voor velen een aangename verrassing zal zijn. Maar wat dit verhaal echt bijzonder maakt, is hoe het kleuters op een speelse manier in aanraking brengt met het thema homoseksualiteit. Het behandelt liefde en acceptatie op een toegankelijke manier.

De illustraties in het boek zijn opvallend en zullen zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Bovendien bevatten ze subtiele woordgrapjes en details die het verhaal verrijken.

Op de voorkant van het boek zien we de koning nog als vrijgezel, maar op de achterkant worden de andere personages uit het boek geïntroduceerd, elk met hun eigen verhaal.

Hoewel “Koning & Koning” een Nederlands boek is, heeft het meer succes gevonden in het buitenland dan in Nederland zelf. Dit succes heeft zelfs geleid tot een vervolg met de titel “King & King & Family,” dat helaas alleen in het Engels is uitgebracht. Het feit dat dit boek internationale aandacht heeft gekregen, benadrukt het belang van verhalen die diversiteit en acceptatie bevorderen.

Print Friendly, PDF & Email