Misbruik bij mannen

Mannen die seksueel misbruikt zijn horen we vaak niet. Veel mannen blijken uit schaamte er meer dan 20 jaar over te doen, voordat ze het überhaupt met iemand die ze vertrouwen delen. Laat dit een begin zijn voor #mentoo.

Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America

Website:https://www.netflix.com/title/81477233
Eerste uitzending: 6 september 2023
Aantal afleveringen:1
Thema:Seksueel misbruik
Leeftijd:12+

Slachtoffers, klokkenluiders en experts vertellen over het decennialange zwijgen rond het seksuele misbruik bij de Boy Scouts of America, en de hartverscheurende gevolgen daarvan.

~ Netflix

Een choquerende en heftige documentaire over hoe meer dan 82.000 jongens misbruikt zijn ten tijde van hun lidmaatschap van de scouting. Hoe een organisatie niet zijn verantwoordelijkheid pakte maar het angstvallig geheim hield. Kippenvel kreeg ik van deze documentaire!

Big Boys Don’t Cry (Film, 2020) Netflix

Website:https://www.netflix.com/title/81634718
Eerste uitzending:10 oktober 2020
Aantal afleveringen:1
Thema:Seksueel misbruik
Leeftijd:16+

Een jongeman die opgroeide in een tehuis waar kinderen werden misbruikt, beleeft zijn turbulente verleden opnieuw als de politie de dood van zijn jeugdvriend onderzoekt.

~ Netflix

In de film “Big Boys don’t cry” wordt duidelijk, hoe moeilijk het thema is om te bespreken. Wat seksueel misbruik door mensen die voor je horen te zorgen voor schade oplevert.

Procession

Website:https://www.netflix.com/title/81513706
Eerste uitzending:2 september 2021
Aantal afleveringen:1
Thema:Seksueel misbruik
Leeftijd:12+

Zes jonge mannen werden als kinderen misbruikt door katholieke geestelijken en proberen zowel steun bij elkaar te vinden als in de kunst.

~ Netflix

Zes mannen laten zien, hoe zij de strijd aangaan met het misbruik wat hun aangedaan is, Ieder heeft een eigen verhaal met allemaal verschillende einden. Ze vinden veel steun bij elkaar, maar dragen ook allemaal hun eigen emoties bij zich. Een film over strijd, verwerking en berusting.

Print Friendly, PDF & Email