Nouveau Fuck

Nederlands | Paperback | 9789038808697 | Druk 1 | maart 2020 | 96 pagina’s
Auteur: Stella Bergsma | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar | Genre: Feminisme

Tekst achterkant

MANIFEST VOOR DWARSDENKERS

Wanneer worden vrouwen eens echt gevaarlijk? Hoe ben je als vrouw onvermijdelijk? Meedogenloos? Onbeschaamd? Aanwezig? Nouveau Fuck is schijt hebben met stijl. Nouveau Fuck is een beweging, een methode. Een Nouveau Filosofie. Een handleiding in dwarsleven. Een manifest over eigenzinnigheid en je eigen zinnen schrijven. De gevaarlijkste schrijfster van Nederland laat je kennismaken met de onverschrokken vrouw aan de hand van onderwerpen als schaamte, woede, kwaadaardigheid, jezelf zijn en niet deugen. Dwarsleven aan de hand van de Vijf Wezen: Wees Slecht, Wees Woedend, Wees Onbeschaamd, Wees Onbescheiden en Wees Gevaarlijk. Deug niet, faal, raas, tier, bijt, schuur, steek, zuig en rek je omgeving op tot ze bij je past. Maar met stijl, altijd met stijl.

‘Van Stella Bergsma is er maar één. Die valt niet te klonen. Ze is een schrijvers schrijver. Wees daar zuinig op.’ – Jeroen Vullings

‘Of je vindt haar leuk, of je vindt haar vreselijk, tis maar net van welke kant je liever naar haar kijkt.’ – Henny Vrienten

Review door Josée

Een stijlvol manifest! De woorden komen hard binnen, maar de pijn voelt prettig. Het schud je wakker op een kunstzinnige manier.

Hoe je de strijd met jezelf en de buitenwereld kan voeren om vrij te leven, wordt in dit boek schaamteloos doch stijlvol beschreven.

Eigenlijk is dit boek niet te beschrijven. Het is rauw en tegelijkertijd heel intiem, het spreekt woede uit, die gelijktijdig zo liefdevol is. Het boek geeft energie en inspiratie en is een literair kunstwerk.

“You love her or you hate her!” Ik hou van Stella!

Print Friendly, PDF & Email