Ongevraagde Worst

Ongevraagde Worst

’s Morgens word ik wakker van een piepje op mijn telefoon. Ik kijk op mijn telefoon en zie dat ik een berichtje op Kik heb. Als ik het berichtje open, zie ik een chatverzoek. Ik open de chat en kijk op mijn nuchtere maag tegen een ongevraagde dickpic aan. Met daaronder de tekst: “Goedemorgen Gorgeous!”

“Ook goedemorgen!” denk ik en loop verdwaasd naar de douche. Wat is dat toch dat mannen de behoefte hebben om een dickpic te sturen en dan ook nog ’s morgens vroeg.

Ik persoonlijk heb ’s morgens liever een boterham met worst, en dan heb ik het over boterhammenworst. 😉

Eerlijk gezegd heb ik niks tegen dickpics, maar wel ongevraagd. Als ik in de vroege avond stout aan het appen ben en iemand probeert me te verleiden met dickpic. Dan kan ik dat zeker waarderen en soms lukt dat ook nog. Dat is dan wel in de sfeer van het gesprek.

Voor een man lijkt een dickpic een knipoog te zijn. Voor de meeste vrouwen lijkt het niets anders te zijn dan een foto van een stuk vlees of worst.

Waarom versturen mannen een ongevraagde dickpic?

Op internet heb ik geen wetenschappelijke onderzoeken gevonden waarom mannen dickpics sturen.
Psychology Today heeft geprobeerd te beredeneren waarom mannen dit doen. Daar kwam het volgende uit:

 • Misvatting van seksuele interesse
  Mannen houden van het idee om erotische foto’s van vreemden te ontvangen, en ze gaan ervan uit dat vrouwen dat ook doen. Ze hopen dat de vrouw opgewonden raakt en hem beloont met een erotische foto van haarzelf. Hierbij projecteert de man zijn eigen seksuele opvattingen op de vrouw. Helaas is dat vaak een misvatting!
 • Anonimiteit lokt seksueel gedrag uit
  Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat mensen, zowel mannen als vrouwen, in anonieme omgevingen een tamelijk nonchalant seksueel gedrag vertonen, inclusief exhibitionisme. Een dickpic sturen is een vorm van digitale exhibitionisme.
 • Het is opwindend
  Sommige mannen worden seksueel opgewonden en gaan masturberen, bij het idee dat een onbekende vrouw hun genitaliën ziet. Het feit dat een vrouw zich afkeert en ze hierdoor afwijst, maakt niet uit, want voor deze mannen zorgt dat juist voor de opwinding. Deze mannen wil je niet in het echt tegenkomen.
 • Tactiek om te verleiden
  Het versieren en verleiden van vrouwen heeft altijd een element van durf gehad. Van oudsher kregen moedige mannen met lef alle vrouwelijke aandacht. De directe strategie om vrouwen aan te spreken wint het van de afwachtende tactiek, zoals waarschijnlijk iedereen wel weet. Een onderdeel van deze strategie, die door zogenaamde ‘pick-up artists’ wordt gebruikt, is de tactiek om te choqueren. Door gedurfde en impulsieve acties krijgen de mannen meer aandacht. Het versturen van een ongevraagde dickpic is daar een voorbeeld van.
 • Voorkomen van afwijzing
  Sommige mannen zijn bang voor seksuele afwijzing. Door foto’s van hun geslachtsdelen te verzenden, krijgen ze bijna ‘voorafgaande goedkeuring’. Als er geen vroege afwijzing is, hoeven ze zich geen zorgen te maken dat ze worden afgewezen of beschaamd zodra ze hun broek op een echte datum laten vallen.

Het versturen van een ongevraagde dickpic kan intimiderend overkomen en is zelden gewenst. “Be a gentleman!” en zorg ervoor dat je altijd toestemming hebt, voordat je jouw jongeheer op de foto zet en in digitale vorm verstuurt, behalve als ze er natuurlijk expliciet om vraagt, want dan heb je de toestemming al.

Print Friendly, PDF & Email