Ouwehoeren

Nederlands | Paperback | 9789461560353 | Druk 1 | juni 2011 | 192 pagina’s
Auteur: Louise en Martine Fokkens | Uitgeverij: Bertram + de Leeuw Uitgevers Bv | Genre: Sekswerk

Tekst achterkant

Verhalen uit de peeskamer

Het aangrijpende verhaal van de dames Fokkens

Na vijftig jaar werken op de Wallen schrijven de tweelingzussen Louise en Martine Fokkens (69) hun hilarische avonturen op. De Dames Fokkens openen de gordijnen van de peeskamer en vertellen recht voor zijn raap en vol smeuïge details over ‘Keesje en Tante Miep’, ‘De Tuinkabouter’ en ‘Leipe Loetje Duimelot’.

Louise en Martine zijn sterke, optimistische en humoristische vrouwen. Ondanks tegenslagen hebben ze het vijftig jaar volgehouden in de rauwe prostitutiewereld en worden ze terecht gezien als de koninginnen van de Wallen. Ze hebben op veel plekken in Amsterdam gewerkt, alles gezien en meegemaakt en nemen je mee in de wereld van de betaalde liefde: de wereld van Frits en zijn houten poot, van een triootje met de twee klanten, van de sjieke meneer en de gewichtheffer met z’n brede zadel.

Ouwehoeren is het authentieke en aangrijpende relaas van de Dames Fokkens, waarin nu ook eens de mooie kanten van het prostitutievak belicht worden.

‘Hij wurmt zich in mijn rode peesjurk en trekt hoge hakken en lange handschoenen aan. Ik zet hem een blonde pruik op en stift zijn lippen rood.’

‘Aan de overkant van de gracht bleef de stoet maar komen. Het viel me op dat ze langzamer gingen lopen. En ja hoor, daar ontsnapte weer een groepje mannen. Ze hadden het licht gezien, het rooie licht.’

Review door Josée

Dit boekje is rauw! Geschreven zoals de dames het geschreven hebben, met alle spellingsfouten en stijlfouten er in. De verhalen zijn vermakelijk en humoristisch, maar vervallen op een duur wel in herhaling. De verhalen geven veel prijs over de klanten, maar weinig over de gevoelens van dames zelf.

Print Friendly, PDF & Email