Plasseks

Plasseks is de combinatie van seks en plassen. Het heet ook wel pisseks, golden shower, watersports of urolagnie.

Plasseks is een onderwerp wat steeds meer besproken wordt. Het filmpje van Patricia Paay ging viral over internet. Er zijn geruchten dat er een filmpje van Donald Trump genietend van een “Golden Shower” zwerft over internet. Beide zorgde ervoor dat Plasseks meer besproken werd in de media.

Vormen van Plasseks

Plasseks komt in verschillende vormen voor:

 • Plasseks kan gaan om het genot van urine: je eigen of andermans urine zien, ruiken, voelen, proeven of drinken.
 • Het omvat ook het plassen zelf: iemand zien urineren of zelf over iemand heen plassen.
 • Voor mensen die houden van BDSM kan het op je laten plassen een gevoel van vernedering inhouden, terwijl dat de persoon die plast een dominante positie inneemt.
 • Voor sommigen is het ophouden van de urine en het bevrijdende gevoel erna opwindend.
 • Plassen in kleding of luiers kan voor sommige mensen opwindend zijn

Waarom mensen van plasseks houden

 • Urineren is voor veel mensen iets intiems. In het bijzijn van je partner plassen, of zelfs over je geliefde plassen, kan voor sommigen een teken zijn van een diepe connectie en vertrouwen.
 • Iemand willen vernederen of vernederd worden is een veelvoorkomende voorkeur, dat onder andere door middel van een ‘golden shower’ nagestreefd kan worden.
 • Het gevoel van warme vloeistof over je lijf kan als prettig worden ervaren.
 • Het taboe dat op plasseks rust, kan voor velen opwindend zijn.
 • Het orgasme wordt bij sommige vrouwen intenser wanneer de blaas vol zit en als ze tijdens het orgasme de urine laten lopen, wordt het orgasme nog heviger.

Wist je dat… urofilie (opwinding door plasseks) vaker bij mannen voorkomt dan bij vrouwen? Onderzoek toont aan dat 9% van de mannen opgewonden kan raken van plasseks.

Risico’s van Plasseks

 • Urineren op de huid is veilig.
 • Urine in de vagina of anus kan een besmetting met sommige soa’s veroorzaken. Vooral bij chlamydia en gonorroe kan de urine soakiemen bevatten. Urine kan het natuurlijke evenwicht in je vagina verstoren. De urinezuren in de urine kunnen het vaginale slijmvies beschadigen. Dat maakt de kans op een besmetting met soa’s groter.
  Er is een groot risico op chlamydia en gonorroe en een zeer klein risico op hiv indien er zich etter (pus) en/of bloed in de urine bevindt.
 • Urine drinken brengt ook risico’s met mee. Drink geen urine waar bloed in zit. Dit herken je door de roodroze kleur van de urine. Dit geeft namelijk een verhoogd risico op HIV.
  Wanneer je medicijnen neemt belanden de afvalstoffen van die medicatie in je urine. Als je partner dan jouw urine inslikt, krijgt hij ook die afvalstoffen binnen. Deze afvalproducten werken door in het lichaam van je partner die je urine inslikte. Laat je partner je urine niet inslikken als je zelf medicatie neemt of andersom als de partner medicatie neemt.
 • Zorg dat de urine niet in de ogen en neus komt, dit zorgt voor ongewenste bacteriën en een een branderig gevoel.

Smaak van urine

Sommigen houden van een sterke urinesmaak en -geur. Anderen drinken veel water om de urine te verdunnen. De smaak van urine verschilt naargelang wat je eet en drinkt. Eten en drinken heeft de zelfde uitwerking op sperma en urine, zie: Smaakt jouw sperma lekker?

Plasfeestjes

In sommige clubs of op bepaalde feestjes zijn er speciale golden shower-gedeeltes ingericht. Er worden ook piss party’s (plasseks) georganiseerd, uitsluitend voor liefhebbers van plasseks.

Thuis is het aan te raden om plasseks in bad of onder de douche te hebben.  Wil je het in een andere kamer doen, dan kan je het beste naar een flink stuk plastic grijpen om de grond en/of de meubels te beschermen.

Bron: Violett.beAllesoverseks.beEasytoys.nl en Heerlijkseksleven.nl/
Print Friendly, PDF & Email