Seksleven

Nederlands | Paperback | 9789021575032 | Druk 1 | juni 2020 | 176 pagina’s
Auteur: Linda de Munck | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | Genre: Seksualiteit

Tekst achterkant

‘Ik riep altijd voor de grap dat honderd bedpartners mijn ultieme doel is. Niet omdat het aantal nou zo belangrijk is, maar voor het contrast. Want hoeveel vrouwen zeggen nou dat ze met veel personen seks willen of hebben gehad?’

In Seksleven vertelt YouTuber en taboedoorbreker Linda de Munck openhartig over haar seksuele leven en alles wat daarbij hoort. Ze heeft veel verschillende dingen geprobeerd en geëxperimenteerd. Inmiddels heeft Linda al een tijdje een vaste relatie – dat had ze nóóit verwacht.

Op basis van haar ervaringen en gesprekken met experts, geeft ze tips over bijvoorbeeld trio’s, porno kijken, condooms en seksspeeltjes. Maar ook hoe je het gesprek aangaat over wat je lekker vindt in bed, wat voor jou onder ‘vreemdgaan’ valt en wat jouw grenzen zijn. Bovendien vertelt Linda hoe je omgaat met kritiek en waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is. Kortom, een boek over alleswat met seks te maken heeft!

‘Leuk boek, frisse visie op masturberen, vreemd gaan en feminisme. Ik zou het aan m’n kind geven. Of gewoon zelf lezen als je geen kind hebt. Koop het in ieder geval.’– Tim Hofman, presentator BNNVARA

Review door Josée

Linda de Munck ken ik vooral van Talkshows en een enkele YouTube aflevering. Ik wist niet zo goed wat ik van het boek moest verwachten.

Het boek was verrassend geschreven, vlot in spreektaal misschien literair geen hoogstaande literatuur, maar heel toegankelijk voor iedereen. Ik vind eigenlijk dat dit boek verplichte literatuur moet zijn voor elke puber en/of jongvolwassene.

Ze praat heel open over haar eigen seksuele leven. Ze stelt zich heel kwetsbaar op en vertelt waar dingen bij haar mis gingen of juist heel goed. De dingen die ze graag had willen weten, diept ze uit in aparte informatiesecties.

Ze beschrijft al haar eerste keren van de eerste kus, tot aan de eerste keer SOA-test. Ze vertelt over haar coming-out en losbandige leven. Aangevuld met handige tips en haar open-minded visie.

Het boek leest vlot weg en heeft geen belerende ondertoon, het zet mensen aan tot nadenken over monogamie, feminisme en andere zware onderwerpen zonder zwaar op de maag te liggen.

Print Friendly, PDF & Email