Sex Education – Eerste hulp bij het leven

GEWONNEN BIJ LOTTE LUST.NL

Nederlands | Hardcover | 9789048862672 | Druk: 1 | oktober 2021 | 192 pagina’s
Auteur: Jordan Paramor | Uitgever: Moon | Vertaald door: Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen

De no-nonsense seksvoorlichting waar je altijd al naar zocht

Onzeker over je lichaam?
Geen idee wat je precies voelt?
Of weet je niet of dat éne wel normaal is?


Je bent niet de enige! Otis, Maeve en hun vrienden wilden graag meer leren over elk aspect van moderne liefde. Het resultaat? Deze eerlijke, inclusieve en informatieve gids over het leven. Van begrijpen hoe je lijf in elkaar zit en je zelfverzekerd voelen over hoe je eruitziet, tot consent, seksualiteit en gender: dit boek beantwoordt alle vragen die je eigenlijk niet durft te stellen, op een manier die je begrijpt.

Dus duik erin en begin te praten, roepen en misschien zelfs wel schreeuwen over…

SEKS!

Review door Josée

“Sex Education” is een buitengewoon interessant boek dat je absoluut niet mag missen. Het biedt niet alleen waardevolle inhoud, maar benadrukt ook direct de diversiteit en inclusiviteit die het te bieden heeft. De kleurrijke coverafbeelding toont mensen van verschillende geslachten, leeftijden en achtergronden, wat meteen in het oog springt.

Auteur Jordan Paramor doet uitmuntend werk door seksualiteit op een verfrissende en openhartige wijze te bespreken, zonder terughoudendheid.

Het boek zelf is verlevendigd met vrolijke illustraties en verhelderende diagrammen die de tekst ondersteunen en toegankelijker maken. Deze visuele elementen dragen bij aan een beter begrip en voegen een visuele dimensie toe aan de leeservaring.

Een van de krachtige aspecten van dit boek is de inclusieve benadering, waarbij het niet alleen heteroseksuele relaties behandelt, maar ook uitgebreid aandacht besteedt aan LGBTQ+-kwesties. Dit maakt het relevant en toegankelijk voor een breed publiek, en bevordert begrip en acceptatie van diverse seksuele oriëntaties en genderidentiteiten.

Een ander positief kenmerk van “Sex Education” is de naadloze combinatie van feitelijke informatie en persoonlijke verhalen. De auteur verweeft wetenschappelijk onderbouwde informatie met getuigenissen en ervaringen van individuen, waardoor de inhoud levendiger en begrijpelijker wordt. Dit stelt de lezer in staat zich in de situaties van anderen te verplaatsen terwijl ze leren.

Het boek behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder toestemming, veilige seks, communicatie in relaties en de betekenis van wederzijdse instemming. De schrijver legt deze onderwerpen grondig uit zonder de lezer te overweldigen, en het gebruik van duidelijke en begrijpelijke taal draagt bij aan de toegankelijkheid.

Hoewel “Sex Education” over het algemeen informatief en nuttig is, kan het voor sommige lezers herhalend lijken, doordat bepaalde belangrijke punten herhaaldelijk worden benadrukt. Voor anderen kan dit juist helpen om de informatie beter te begrijpen en te onthouden.

Al met al biedt “Sex Education” een waardevolle en inclusieve kijk op seksualiteit. Of je nu een jongvolwassene bent die begeleiding zoekt of een volwassene die zijn begrip van seksualiteit wil verdiepen, dit boek is een absolute aanrader. Het doorbreekt de barrières van ongemakkelijke gesprekken en biedt een openhartige, educatieve ervaring die de moeite waard is om te lezen.


Over LotteLust

LotteLust is in 2015 in het leven geroepen omdat zij het gevoel hadden dat er behoefte was aan een platform waar iedereen terecht kan voor zowel informatie over seks, het lichaam, menstruatie en anticonceptie als prikkelende verhalen en mooie porna.

Print Friendly, PDF & Email