(S)experimenteren

Nederlands | Paperback | 9789044636208a3 | Druk 2 | oktober 2018 | 256 pagina’s
Auteur: Marith Iedema | Uitgeverij: Prometheus | Genre: Open relatie

Tekst achterkant

Als seksjournalist Marith een paar jaar samenwoont met de man van haar dromen, begint het te knagen. Is dit alles? Voor haar werk bezoekt ze mensen met niet-traditionele relaties en bijzondere seksuele voorkeuren. Ze kijkt haar ogen uit op chique erotische feesten en in de fetisj-scene. In vergelijking met wat ze daar ziet, is haar eigen seksleven behoorlijk saai. Ze raakt ervan overtuigd dat monogamie een onrealistisch, achterhaald concept is. Daarom verleidt ze haar vriend tot een open relatie. Lang is ze ervan overtuigd dat deze vorm van vrije liefde dé manier is om duurzame liefde te combineren met spannende seks. Maar seksuele vrijheid blijkt een keerzijde te hebben, en haar relatie loopt op de klippen. Na de breuk blijft Marith zich afvragen of en hoe een langdurige relatie kan samengaan met een avontuurlijk seksleven. Ze start met open blik een zoektocht naar de mogelijkheden – aan de hand van interviews en experimenten. Met haar nieuwe minnaar raakt ze verzeild in een orgie. En als er een andere vrouw bij hem blijft slapen – en hij ook nog samen met haar ontbijt – ontdekt ze dat jaloezie haar niet vreemd is. In (S)experimenteren wisselt Marith persoonlijke ontboezemingen af met soms hilarische verhalen uit haar journalistieke praktijk.

Marith Iedema (1989) schrijft voor verschillende bladen over seks. Ze heeft een wekelijkse column in Nieuwe Revu en treedt geregeld op in radio- en tv-programma’s. Voor LINDA.tv maakt ze een documentairereeks.

‘Een ontwapenend boek over een thema dat ons allemaal bezighoudt, zeer goed geschreven en bovendien ontzettend eerlijk en daarom leerzaam.’ ÖZCAN AKYOL

‘Marith schrijft openhartig en humoristisch over haar seks- en liefdesleven. (S)experimenteren is een ondeugend en realistisch boek en je steekt er ook nog wat van op. Een aanrader!’ XAVIERA HOLLANDER, AUTEUR VAN DE WERELDWIJDE BESTSELLER DE HAPPY HOOKER

Review door Josée

Dit is echt een heerlijk boek om te lezen tijdens een lui weekend. Het leest makkelijk weg, waardoor ik het binnen een dag uit had. Het is een heel persoonlijke verhaal afgewisseld met grappige journalistieke verhalen over allerlei (s)experimenten. Met een bewonderenswaardige dosis zelfreflectie neemt Marith je mee op haar speurtocht naar de (voor haar) ideale relatievorm.

Print Friendly, PDF & Email