Sexy politieke stemwijzers 2023

Sexy politieke stemwijzers om jouw politieke keuze bij de komende tweede kamer verkiezingen makkelijker te maken. Deze stemwijzers bieden  je de standpunten op het gebied van seks, softdrugs en andere ongemakkelijke onderwerpen van de verschillende politieke partijen.

De politieke sekswijzer

© politieke sekswijzer
        Deze stemwijzer vraagt je mening naar allerhande vraagstukken zowel op nationaal als internationaal niveau. Deze test laat je over verschillende zaken omtrent seksualiteit nadenken. Bij elke vraag kan je een box openslaan om een bredere context te krijgen. Deze test is zeker niet alleen geschikt voor jongeren, maar eigenlijk voor iedereen.

Politiekesekswijzer.nl
De politieke sekswijzer, ontwikkeld door Rutgers, Choice for Youth & Sexuality,  Aidsfonds en Soa Aids Nederland, Oxfam Novib, Plan, Lilianefonds, Hivos is vooral bedoeld voor jongeren. In de stemwijzer komen allerhande seksuele vraagstukken aan bod.

     Cannabis stemwijzer
© Stichting Maatschappij en Cannabis

Deze stemwijzer belicht alle facetten van cannabis. Ook het medische aspect, hennep als grondstof worden belicht. Ook wordt jouw grens gevraagd in hoeveelheden gebruik of teelt. Dus ook voor mensen die tegen (soft)drugs zijn,  is dit een geschikte test.

Cannabis-stemwijzer.nl
Deze site is gemaakt in opdracht van Stichting Maatschappij en Cannabis om een online cannabis stemadvies mogelijk te maken,

Stemgendergelijkheid

© Women INC

De verkiezingen staan weer voor de deur. Als we meer gelijkheid willen, dan is dit het moment om onze stem te laten horen. In 2023 hebben vrouwen en mannen in Nederland nog steeds geen gelijke kansen. Dit moet anders, geen excuus.

Stemgendergelijkheid.nl

Deze site is gemaakt in opdracht van Women INC, een belangenorganisatie die emancipatie in Nederland versnelt.

Rainbowvote.NU

© COC

Wat hebben de partijen de afgelopen periode gedaan voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) en wat beloven ze voor de komende periode? Op Rainbowvote.NU vertellen ze het in hun eigen woorden.

Rainbowvote.NU

Deze verkiezingswebsite is van COC Nederland. Hier lees je hoe partijen denken over LHBTI-kwesties en vind je zogenaamde regenboogkandidaten.

       

Mocht je er niet uitgekomen zijn met KieswijzerStemwijzer of Kieskompas dan hoop ik dat bovenstaande testen je helpen een partij te vinden die het best bij je past.

Print Friendly, PDF & Email