SM in het echt

Nederlands | Paperback | 9789402126167  | Druk 1 | november 2014 | 229 pagina’s Auteur: Marijke Vonk en Natya Bouman | Uitgeverij: Brave New Books | Genre: BDSM

Tekst Achterkant

Voor de één is kink een leuk avontuur voor in de slaapkamer, de ander ziet het als levensstijl en is er iedere dag mee bezig. SM In het Echt is hét must read-boek voor iedereen met interesse in bdsm. In heldere taal en doorspekt met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk komen alle onderwerpen aan bod die relevant zijn voor kinksters. Hoe begin ik met bdsm? Waar vind ik een partner? Pas ik wel in die wereld? Hoe vertel ik over mijn sm-wensen? Is er iets mis met mij? Hoe pak ik een sm-spel eigenlijk aan?

Natya Bouman en Marijke Vonk zijn allebei meer dan tien jaar actief in de sm-wereld. Ze schrijven over bdsm, doen aan sm en geven les over allerlei onderwerpen rondom seksuele voorkeuren. Hun enthousiasme, hun openhartigheid en hun gedegen kennis maken van SM In Het Echt een warme, inspirerende en onderbouwde introductie in de kinky vormen van liefde en seksualiteit.

Review door Josée

Voor mensen die nieuwsgierig zijn of willen beginnen in de wereld van BDSM en Kink is dit een goed boek. Er staan veel ervaringsverhalen in, waardoor je een kijkje krijgt in (BD)SM in het echt of voor de ervarene BDSM-er jezelf misschien wel herkent.

Het boek beschrijft hoe je met BDSM aan de gang kunt gaan, In de slaapkamer, maar ook daar buiten. Het beschrijft ook de verschillende vormen van BDSM en hoe je daarmee kunt spelen. Tips & Tricks ontbreken daarbij niet en zijn een mooie opfrisser voor de bedreven BDSM-er.
Het boek is duidelijk en persoonlijk geschreven en schroomt niet ook de negatieve kant van de BDSM wereld te bespreken.

Het boek een saaie kaft, wat het mogelijk maakt het overal te lezen, zonder dat mensen vragen gaan stellen. Het lettertype is groot waardoor het ook toegankelijk is voor mensen die moeite hebben met lezen. Het boek had mijn inziens wel meer illustraties mogen hebben.

Print Friendly, PDF & Email