TaboeTALK op ClubHouse

– – – Op dit moment is Taboeloos niet meer actief op Clubhouse – – –

Sinds februari 2021 heb ik de nieuwe app ClubHouse ontdekt. ClubHouse is een nieuw type sociaal netwerk op basis van spraak, waar mensen over de hele wereld samenkomen om in realtime te praten, te luisteren en van elkaar te leren.

Het is de bedoeling dat je er op staat op persoonlijke titel, dus met je echte naam, foto en bio. Doordat het platform 18+ is kan alles besproken worden en dat gebeurd ook. Van kletspraatje tot volledige ondernemersmasterclasses je vind het allemaal op ClubHouse.

Daarnaast is het de bedoeling dat ClubHouse een veilige omgeving is, daarom is opnemen uit den boze en mag alleen aangekondigd en onder strenge voorwaarden.

Op het moment dat je op ClubHouse zit en op het podium staat, kan je meedoen met de discussie of vragen stellen. Hier komt het taboe kijken. Want wat nou als je gezellig bij mijn TaboeTALK op woensdagavond om 21.00 uur zit en je ziet ineens de buurman of je collega binnenkomen. Voor veel mensen is praten over seks lastig, zeker als ze een bekende in de room zien zitten.

Praten over seks blijft lastig

  • Weinig mensen hebben een opvoeding gehad waarbij er (positief) over seks werd gesproken.
  • Op school is er veelal alleen aandacht voor voortplanting en veilige seks geweest.
  • Veel woorden om over seks te praten zijn medische termen, scheldwoorden of woorden die de term schaamte in zich dragen, dat maakt het praten erover er niet makkelijker op.
  • Seks is nogal intiem. Over seks praten is veel blootgeven over jezelf. Het is (bijna) onderdeel van je identiteit.
  • Als er problemen zijn rondom jouw persoonlijke seksualiteit, wil je dat niet graag aan de grote klok hangen.

TaboeTALK op ClubHouse

Nicole en ik proberen dit taboe te doorbreken met TaboeTALK. Elke woensdag om 21.00 uur praten we over een seksueel taboe. Dit thema maken we van te voren op Instagram en ClubHouse agenda bekend en we proberen van te voren altijd een gast uit te nodigen.

Voor veel mensen is de stap naar een podium best lastig als het onderwerp over seksualiteit gaat. Want wat nu als de buurman, jouw collega of je vader in het publiek zit. Bij TaboeTalk mag je ook alleen vragen stellen aan ons en onze gasten en als je echt anoniem wilt blijven mag je een DM sturen via Instagram.

Er worden door ons geen opnames gemaakt van de audiochats Dus het is een veilige omgeving om jouw verhaal te doen.
Verder geldt de regel “What happens in the Clubhouse room, stays in in the Clubhouse room!”

Print Friendly, PDF & Email