Verzacht het leed dat condoom heet

Welke verschillende soorten condooms zijn er eigenlijk?

Er zijn heel veel verschillende soorten condooms, maar welk condoom past bij jou? Niet alleen de maat is belangrijk, maar ook het gebruiksgemak en het gevoel. Gebruik dus een condoom dat letterlijk en figuurlijk goed bij jou past.

Slappe lul bij gedachte aan condoom

Gebruik condooms met Glyceril Trynitrate. Het bekendste merk was Blue Diamond van Futura. De Glyceril Trynitrate is een vaatverwijdende stof en wordt gebruikt om voor tijdelijke verwijding van bloedvaten te zorgen. Daarmee helpt het om het (gedeeltelijk) verlies van de erectie voorkomen.

Direct klaar bij binnenkomst

Sommige mannen zijn zo enthousiast dat ze direct hun hoogtepunt bereiken. Gelukkig kan je dit uitstellen met Performa condooms van Durex. In het reservoir van dit condoom zit een benzocaïne, dat helpt om het hoogtepunt uit te stellen en de seksuele opwinding te verlengen.

Duurt lang, dat gepruts met een condoom

Gebruik een condoom met vleugeltjes. Wingman condooms hebben een houdertje, waarmee je in één beweging het condoom om kan doen. Dit zorgt voor een minimale onderbreking van het spel.

Hij sterft af door knelling

Gebruik Pasante Unique condooms, die zijn in alle opzichten uniek. Door het aparte latexvrije materiaal zijn het de aller dunste condooms, maar het meest bijzondere is dat de onderkant niet knelt. In plaats van een elastieken onderkant, is deze juist breder en bedekt voor groot deel de vulva. Zelfs het glijmiddel is gemaakt van witte gezuiverde vaseline, waardoor het niet wordt opgenomen door de huid en lang smeert.

Condooms scheuren bij mij altijd

Dan heb je een maatje meer of minder nodig, koop een condoom op maat. MY.SIZE condooms zijn er precies op maat te bestellen. Het gaat bij condooms om de omtrek en niet om de lengte. Een te groot of klein condoom scheurt namelijk heel makkelijk door de wrijving.

Ik krijg jeuk van condooms

Heb je na de seks met een condoom last van jeuk, zwelling, rode vlekken en/of galbulten. Dan zou je zomaar een latex-allergie kunnen hebben. Tegenwoordig zijn er veel soorten latex-vrije condooms verkrijgbaar. Eén klein nadeel, ze zijn over het algemeen wel duurder dan reguliere latexcondooms.

Ik heb een allergie voor melkeiwitten

Neem dan Vegan condooms, deze bevatten geen melkeiwitten. Vaak zijn deze condooms nog bijzonder verpakt ook. De Einhorn condooms zijn hier een mooi voorbeeld van.

Haar makkelijker laten klaarkomen

Niet alle vrouwen komen makkelijk klaar door penetratie. Door een condoom met ribbels en/of nopjes te gebruiken, wordt de vrouw meer gestimuleerd en komt ze soms makkelijker klaar.

Als het een beetje ruwer mag

Hou je van een stevig potje seks en wil je daarom een condoom die tegen een stootje kan. Gebruik dan Extra stevige condooms, deze kun je vaak ook voor anale seks gebruiken.

Seks in het donker

Om van een nadeel een voordeel te maken, kan je ook kiezen voor een lichtgevend condoom. Dan kan je er spannend spel van maken. Vergeet niet het condoom 30 seconde in het licht te houden, anders kan je hem alsnog niet vinden.

Doe het condoom om met je mond

Open de verpakking stop het tuitje in je mond. Plaats nu met je mond het condoom op de eikel van de stijve penis en als niet helemaal lukt de eerste keer, gebruik je stiekem je handen een beetje. Oefening baart kunst, dat geldt ook hiervoor. Hou je niet van de latex-smaak, neem dan een condoom met een smaakje of gebruik condooms (zonder glijmiddel) met een apart glijmiddel met jouw favoriete smaak.

Print Friendly, PDF & Email